Svenska Inoue-Ha Shito-Ryu Keishin-Kai
Dojo Campus Flemingsberg

Sensei Per-Ola Olsson, 7:e Dan chefsinstruktör Sverige
Sensei Soke Yoshimi Inoue, 8:e Dan, Inoue-ha Shito-ryu Kai
Sensei Rudolf Ladenstein, 3:e Dan

Välkommen!

Här finns information om Karate Dojo Campus Flemingsberg. Information om vår organisation, Svenska Inoue-ha Shito-ryu Kai, och dess anslutna klubbar finner du här.

Karate Dojo Campus Flemingsberg startade 2003 av Sensei Rudolf Ladenstein som en del av friskvården på Karolinska Institutet. 2008 flyttade Dojon till nya lokaler i Karolinska Sjukhusets personalgym på NOVUM. Samtidigt expanderade verksamheten och karateträning är nu en del av friskvården på Karolinska Sjukhuset, Karolinska Institutet och Södertörns Högskola. I nuläget är vi 20 personer som tränar karate en gång i veckan.

Den karatestil vi tränar är traditionell och heter Inoue-ha Shito-ryu. Shito-Ryu är en av de fyra stora japanska stilarna och Inoue-ha Shito-ryu Kai finns på ett flertal platser i Sverige. Huvudorganisationen drivs av Sensei Per-Ola Olsson.

Karate passar alla åldrar

Karaten passar alla åldrar, kvinnor som män. Enda förutsättningen för att börja träna karate är att du har tålamod. Du behöver inte vara i fysisk topptrim som många tror utan du tränar efter dina egna förutsättningar. Vi tränar styrka, vighet, balans, koordination och kondition.


Träningsläger och tävlingar

Träningsläger och tävlingar arrangeras inom vår stil. Vi har erövrat ett flertal svenska och nordiska mästerskap i både kata (rörelsemönster mot ett antal tänkta motståndare) och kumite (fighting med motståndare) och vi får regelbundet tränarbesök från Japan.

Sann karate

Sann karate är att i det dagliga livet träna och utveckla sin kropp och själ i en anda av ödmjukhet. Det finns inga hemligheter eller tricks att avslöja om karate.

"Hemligheten bakom karatens kraft ligger i hård och intensiv träning."
Sensei Per-Ola Olsson